keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Mun Prinsessani x2

Tämä postaukseni on mun Ihanista pikkuisistani.. Ericasta ja Emiliasta.. Tytöt syntyivät heinäkuussa 06 TAYSissa Pikkuisina keskosina.. (rv.28+2) siis melkein 3kk ennen laskettua aikaa. Sitä ennen kerkesin tampereella sairaalassa kasvattelemaan näitä 3vkoa..

Erica on a-vauva ja syntyi ensimmäisenä.. Painoa Erica oli saanut kasvatettua 760g ksi.. ja mittaa Ericalla oli 33cm..

Emilia on b-tyttö ja toisen tullessaan Emilia oli 1065g ja pituutta oli kertynyt 36cm, joten luokiteltiin Pikku keskosiksi..

Emilia syntyi kaksi minuuttia Erican jälkeen ja oli ollut mahassa sen aikaa ilman happea ja sai vaurioita.. ja nykyään Emilian diagnoosiksi on annettu dystoninen tetraplegia ja Epilepsia ja vaikea/keskivaikea kehitysvamma..

Erica sai vauvana pieni painoisuutensa kautta bbd:n (pienipainosten keskosten keuhkovamman) se yleensä pikkuisilla keskosilla tulee siksi koska elämänsä ensimmäisen/t viikko/t menee hengityskoneessa ollessa.. ja Erica joutui silloin olemaan useamman viikon siinä..
Ja Ericalle myös kolmantena päivänä tuli keuhkoveren vuoto ja tyttö elvytettiin kaksi kertaa, ja meidän sinnikäs sisupussi selvisi siitä ja siitä voikin sanoa että SINNIKKÄÄSTI on siitä lähtien elänytkin ;)

Nyt laitan muutaman kuvan tytöistä teille sairaala ajoilta..
(muutama ensimmäinen kuva saattaa olla aika pahan näköisiä herkemmille.. mutta siksi ajattelin laittaa että pystytte kuvan kautta ehkä vielä helpommin sisäistää tekstin) Tytöt sitten 3kk iässä pääsi sairaala hoidoista,paitsi Emilia joutui takaisin sairaalaan siksi koska lopetti suun kautta syömisen ja hänelle asennettin nenä-mahaletku.. ja sen kanssa noin vuoden verran eleiltiin ja sitten pääsimme Tampereelle uudestaa leikkaus-osastolle ja Emilia sai siellä PEG-Napin mahaansa ja alkoi opettelu sen kanssa ja tänä päivänäkin Emilia saa ravintonsa sinne..
 Paljon on elämä opettanut minua, ja olen kyllä kasvanut ihmisenä paljon ja joutunut "aikuistumaan" joissakin asioissa ihan pakosteekin.. mutta näen kaiken tämän positiivisena kasvuna.. Aika kovaksi on kuori kasvanut ;)

 ERICA


EMILIA

Nämä tyttöni on mun elämäni suola.. Juuri ne ovat kasvattaneet minut tälläiseksi kun olen!! Kiitos siitä kuulee tytöille!!!


VALKEAA ILLAN JATKOA!!!!!

*Elina*

7 kommenttia:

 1. Kovin on rakkaita molemmat <3 Kyynel tuli taas silmiin kun luin ja muistelin noita hetkiä! Pusuja ja haleja kummin kullalle ja toiselle kullalle <3

  VastaaPoista
 2. Kirsi: Pusut ja halit tulee sinnekin <3

  VastaaPoista
 3. Voi että ♥ Kaunis postaus..

  VastaaPoista
 4. Sirja: Kiitos jälleen kommentistasi ;) Tuli hyvä mieli ;)

  VastaaPoista
 5. Teil on aivan ihanat tytöt!! <3

  -Teikku

  VastaaPoista
 6. Liikutuksen hetkiä täällä,näin se on ,on ollut rankkoja hetkiä sekä ihania hetkiä,kun muistelee.Elämä on opettanut meitä kaikkia,terkkuja mummon lintusille.

  VastaaPoista
 7. Kova on ollut teidän neitosten alkutaival ja varmasti hurjan rankkaa vanhemmillekin. Kauniita tyttösiä heistä on kasvanut :) Kaunis postaus, elämänmakuinen ja todellinen :).

  VastaaPoista